Om mig

Hej!

Mitt namn är Arvid Askmar Cederholm, legitimerad psykolog och medlem i Sveriges psykologförbund. Jag har HBTQ-kompetens. Det är självklart att alla ska få ett bra bemötande i vård, oavsett sexualitet, identitet, politisk tillhörighet.

  • Jag kan erbjuda terapi på svenska och engelska.
  • Med det sättet som jag arbetar på hjälper jag dig att se och stoppa de beteenden och reaktioner som i längden gör dig olycklig, här och nu i terapirummet.
  • Förutom psykoterapi så arbetar jag med psykologi i klimatfrågan.
  • Utöver det tycker jag att man ska kunna prata om sex, politik och andlighet med sin psykolog.

Jag är utbildad i psykoterapimetoden ISTDP och är styrelsemedlem i ISTDP Sveriges styrelse. Jag har varit en av de första behandlarna i Sverige som började arbeta med denna växande metod. Jag har också grundutbildning i KBT, EMDR och psykodynamisk terapi.

För mig är psykoterapi ett djupt möte mellan två människor, och ett möte som kan förändra världen. Jag är tacksam över att få ha sådana möten varje dag.

Är jag rätt för dig?

Är jag rätt psykolog för dig? Det bästa sättet för dig att veta är att träffas så vi båda kan känna efter. Jag startar behandlingar med ett längre första möte på 2,5 timmar, och efter detta möte kommer du förmodligen ha en ganska bra bild av vem jag är och huruvida det arbetssätt jag erbjuder känns rätt för dig.

Jag kan även hjälpa dig att komma i kontakt med andra legitimerade psykologer eller psykoterapeuter ifall du inte skulle känna att mitt arbetssätt är rätt för dig, eller ifall jag tror att någon annan är mer kvalificerad att hjälpa dig.